Hjem » Islamisk viden » Fredagsbøn

Fredagsbøn 

I islam har middagsbønnen om fredagen en særlig betydning, idet det i Koranen anbefales at muslimer udfører denne bøn i moskéen. 

Fredagsbønnen adskiller sig fra de øvrige daglige bønner ved at imamen før fredagsbønnen holder en tale (khutbah) om et aktuelt emne. Få moskéer afholder også talen (khutbaen) på dansk. Talen afholdes mens imamen står på en trappestige eller talerstol, kaldet en minbar. Derefter udføres bønnen i fællesskab, ledet af imamen. 

Måske har du aldrig oplevet en fredagsbøn eller vil du bare gerne tage af sted med andre brødre eller søstre. Center for Danske Konvertitter stiller kontaktpersoner til rådighed, således at I kan tage af sted sammen. Du er også meget velkommen til at invitere din familie eller venner med, også selvom de ikke er muslimer. 

Besøg en moske

Måske har du aldrig selv været i en moske eller er nervøs for at tage af sted alene. Det kan virke som et stort skridt for mange der aldrig har været i en moske, pludselig selv at skulle tage derhen. Hvordan gør man? Hvor går man hen? Hvordan skal man klæde sig? Hos mange konvertitter opstår blandt andet sådanne spørgsmål.

Kontakt os for at høre nærmere om hvor der afholdes fredagsbøn på dansk, eller hvis du gerne vil besøge en moske.