Hjem » Services » Islamisk undervisning

Islamisk undervisning

islamisk undervisning

Som ny konvertit kan det være svært at finde rundt i hvad man skal starte med at lære, og hvor man skal gå hen.

Der er så mange nye emner og ting man gerne vil tilegne sig viden indenfor, men hvor skal man starte?

I de seneste år, har muslimer i Danmark fået bedre muligheder for at studere islam. Der udbydes nu mange steder relevant undervisning på dansk for både mænd, kvinder og børn. Mange steder udbyder islam-undervisning, men hvordan vælger man det rette sted?

Hvad skal man være opmærksom på?

Først og fremmest, bør man som hovedregel undersøge, hvilken organisation der udbyder undervisningen, for at sikre sig en vis autencitet og kvalitet. Man bør sikre sig, at det ikke er en sekt med en selvbestaltet politisk eller ideologisk dagsorden.

Det kan være en god ide at spørge hvem der afholder de enkelte kurser, og hvor vedkommende har tilegnet sig sine undervisningskompetencer fra. På den måde sikrer man at det er kvalificeret undervisning.

Desværre findes der også sociale foraer, hvor underviseren selv har tilegnet sig viden på internettet på egen hånd, uden tilladelse fra anerkendte islamiske lærde. Denne person er således ikke kvalificeret eller egnet til at videregive islamisk viden.

Obligatorisk viden

Der er mange måder man kan tilegne sig viden på. Dog er den bedste måde gennem samspil med kyndige og erfarne undervisere.

Der er viden som er obligatorisk (fard) for enhver muslim at tilegne sig. Det er derfor vigtigt at have kendskab til hvad der er obligatorisk for én selv, så man ikke overser disse emner i iver efter at lære om de mange spændende emner i islam.

For eksempel er det første man skal lære som ny konvertit, bønnen. Og det er vigtigt at man kommer i gang hurtigst muligt, eftersom at man er pålagt dette.

Derfor vil det islamisk set være forkert, hvis man for eksempel begiver sig til at lære det arabiske sprog eller islamisk historie, hvis ens obligatoriske viden halter eller er mangelfuld.

Det er således individuelt hvilken undervisning der vil være mest hensigtsmæssig at starte med. Derfor tilbyder vi at hjælpe dig med at strukturere og tilrettelægge din islamiske viden.

Kontakt os gerne for at høre nærmere.