Hjem » Services » Personlig rådgivning

Personlig rådgivning, vejledning & støtte

Personlig rådgivning

Mange konvertitter føler at de står på egne ben efter de er konverteret. Og mange har heller ikke deres familie eller et netværk, som de kan benytte sig af og søge hjælp hos.

Vi tager dig i hånden og hjælper dig på vej. 

Nogle konvertitter oplever modstand hjemmefra i forbindelse med deres konversion. Det kan være at familien slet ikke har kendskab til Islam, ud over dét som de ser i medierne. Nogle konvertitter oplever at deres familier vælger at tage afstand fra dem, mens andre oplever at familierne er åbne og bare ønsker at forstå hvad deres barn går ind til.

Bekymring og fordomme

Det kan også være at din familie har mange fordomme om Islam. Disse er ofte skabt af det negative syn på Islam som medierne bringer.

Som ny konvertit kan det være svært at skulle forklare og svare på alle de spørgsmål som man bliver stillet af familien og ens ikke-muslimske omgangskreds. Man kan somme tider føle at man skal forsvare sig, hvilket er svært når man selv er helt ny, og ikke har så meget viden endnu.

Ofte skyldes familiens bekymring blot uvidenhed og kærlighed til dig. Måske er de bange for at miste dig, og ved ikke hvad din konversion indebærer eller betyder for familien fremover. De har måske hørt en masse “skræmmehistorier” i medierne, og er i virkeligheden bare bange for at miste dig.

Vær åben

Din opgave er i høj grad at vise dem kærlighed og være forstående. Anerkend at det er anderledes eller nyt for din familie, vær åben og fortæl dem at de ikke mister dig. I takt med at du begynder at praktisere Islam, og handle i henhold til Profetens (Allahs fred og velsignelser være med ham) sædvane (sunnah), vil de opdage at de ikke mister dig, men i stedet at din karakter ændrer sig til det bedre. De vil se hvordan Islam bringer kærlighed og ro i dig.

Alt dette gælder selvfølgelig kun såfremt at du ikke er nødsaget til at overtræde nogle af de islamiske regler.

Center for Danske Konvertitter tilbyder også at tale med dig og/eller din familie, enten i private omgivelser eller et andet sted hvis du ønsker. Det kan være at din familie har en masse spørgsmål til Islam som du ikke selv kan besvare, og så kan vi hjælpe.

Book en en-til-en samtale med en erfaren konvertit. Kontakt os for at aftale nærmere.