Hjem » Aktiviteter » Eid-sammenkomster

Eid-sammenkomster

Da man som konvertit oftest ikke har sin familie at dele disse islamiske højtider med, tilbyder Center for Danske Konvertitter et fællesskab og sammenkomster for konvertitter til Eid.

Hvad er Eid?

Eid betyder en god dag, festdag eller en glædesdag. Eid er markeringen af islams to helligdage, Eid al-Fitr (afslutningen på fasten) og Eid al-Adha (offerfesten). De to højtider på året er festtider for muslimerne verden over. 

Muslimerne starter eid dagen med at samles til fællesbøn, den særlige Eid bøn som bedes om morgenen, typisk mellem kl. 7-10 i moskeen. 

Efter Eid-bønnen hilser man og ønsker hinanden en glædelig og velsignet Eid. Muslimer fra forskellige kulturer har forskellige måder at fejre dagen på, men for de fleste fyldes dagen med familiebesøg, gaver eller udflugter. 

16.07.06_Eid Brunch

citat

Tak for idag masha’Allah, så hyggeligt 🙂 Min datter håber der vil være hygge igen næste Eid.

citatMange tak for i dag, det er altid hyggeligt når I arrangerer noget.

citatSikke et smukt ‘id arrangement I havde stablet på benene. JazakiLlahu khair for det hele <3

citatTak for invitationen. Det var virkelig hyggeligt, lad det ske igen snart inshallah. Det var så hyggeligt at jeg slet ikke ville gå derfra. 

eid-sammenkomst

citat

Tak for en super hyggelig dag tøser, det var dejligt at se så mange og det blev en hyggelig og velsignet sammenkomst.

citatAlhamdulillah for at vi kan samle konvertitter og fejre Eid i fællesskab.

citat

Det var så dejligt at møde flere nye konvertitter, man bliver så varm om hjertet når man kan se islam skaber broer fra alle verdens hjørner. Og det er skønt at dele sine oplevelser og erfaringer med andre man er på bølgelængde med.

citatDet var en fornøjelse at møde nogen af jer for første gang og gense nogle af jer andre. Alhamdulillah for en dejlig Eid al-Adha.